top of page

Opskrift på Samsø Fritten

Samsø Fritten hitter! Vi bliver jævnligt kontaktet af personer, som spørger om de må få opskriften på vores Samsø Fritte. Og selvfølgelig må I det! Så nu fejrer vi første udgave af "Flaskepost fra Samsø" med opskriften på Samsø Madsnedkeris Samsø Fritte, som har et sprødt ydre og et blødt indre.Først handler det jo om kartoffelsorten. Ift. pommes frites, så er den største fidus, at man bruger en kartoffel man godt kan lide. Der er mange forskellige sorter, som bliver meget forskellige, når de bliver tilberedt. Find den du kan lide, så er du et godt stykke af vejen. Et godt sted at starte er ved en bagekartoffel. Vær' opmærksom på, at cirka 1 kg kartofler bliver til 600 gram pommes frites.

Det næste, som er meget vigtigt, er, at man skærer dem i passende tykkelse. Samsø Fritten er 20 mm x 20 mm. På den måde bliver de hverken for sprøde uden kartoffelsmag og for bløde uden at være sprøde.

Herefter udvandes de for så meget stivelse som muligt. Det tager lidt tid og en del vand. Man kan herefter koge dem og køle dem ned. Men det er en lidt ekstra langsommelig proces, som dog gavner resultatet.

Nu skal fritterne for-friteres ved omkring 140 grader til de er let gyldne. Det er vigtigt med en friture som er kraftig nok til ikke at tabe temperaturen. Alternativet er, at man ikke laver særlig mange ad gangen.

Herefter køles de af på en plade og fryses ned. Sørg for at sprede dem ud, så du ikke ender med en klump.

Nu kan de snart spises. Fritterne friteres blot direkte fra frost inden servering i 175-190 grader varm friture olie. Velbekomme og del meget gerne billeder af dine fritter på de sociale medier. Det ville være hyggeligt at følge med.

137 visninger

Comments


bottom of page