top of page

Kartoffel porre suppe med æblegastrik

Her får i opskriften på en virkelig smagfuld kartoffel porre suppe, der med vores Æblegastrik får en vidunderlig dybde, der giver suppen liiiiige det der ekstra. Både kartofler, porrer og hvidløg har desuden været en tur i ovnen og blive "brændt" inden de møder Æblegastrik og lidt kyllingefond i gryden. Det giver også suppen en fyldigere og mere automatisk smag end hvid de blot blev kogt rå.

Til 4 personer:

Ingredienser:

Suppen:

- 1 kg kartofler - 1 stor porrer eller to små

- 3 fed hvidløg

- 2 spsk. rapsolie

- salt og peber

- 1½ liter grøntsagsbouillon eller -fond

- 2,5 dl piskefløde

- 100 ml Æblegastrik (og lidt til at hælde over til sidst)


Topping:

Her har vi brugt:

- Bacon

- Frisk timian

- Æblegastrik

Men brødcroutoner, fintsnittet forårsløg, andre krydderurter, parmasan eller parmaskinke er også lækkert. Fremgangsmåde:

Ovnen stilles på 200 grader varmluft.

Kartoflerne skrælles og skæres i mindre tern og lægges på en bradepande.

Porrer skæres ned på midten og sluttes lige inden bunden, så bladene stadig hænger sammen på roden. På denne måde kan porrer deles og skylles grundigt for jord og sand. De skæres herefter over i større stykker og kommes også på bradepanden. Hvidløgene pilles og lægges også på bradepanden sammen med olie, salt og peber. Herlighederne vendes blandes og bages i ovnen i ca. 20-30 minutter. Hold øje med at dine porrer ikke tager for meget farve. Vend det gerne et par gange undervejs. Når det er færdigtbagt kommes det i en gryde sammen med de resterende ingredienser, som får et opkog og herefter blendes til en ensartet masse og smag suppen til. Klargør din topping og server.

Velbekomme.

136 visninger

Comments


bottom of page