top of page

Cheesecake med Solbær Coulis med estragon

Mums! Denne cheesecake er både frisk og sød. Kiks - flødeost - solbær - estragon. Det kunne lyde som ingredienserne til et lækkert ostebord, men her er det en opskrift på cheesecake er lavet med en flødeost- og Skyr creme, samt et gelélag med vores lækre Solbær Coulis med estragon, en "lettere" udgave af den populære kage.

Ingredienser:

Kiksebund

  • 100 g smør

  • 200 g Digestive kiks

Flødeostcreme

  • 2 ark husblas

  • 500 g flødeost, naturel

  • 150 g Skyr med vanilje

  • 100 g flormelis

Jordbærgele

  • 1,5 ark husblas

  • 1 dl vand

  • 1 dl Solbær Coulis med estragon

Kiksebund Ovnen tændes på 175 grader varmluft. Kom kiks i en pose og mas dem grundigt - evt. med en kagerulle, som køres over posen. Smelt smør i en gryde ved lav varm og bland smør og kiks sammen.

Beklæd en springform (på en størrelse i diameter mellem 18 og 22 cm) med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sørg for at den er ensartet hele vejen rundt.

Kiksebunden bages i ovnen i 10 minutter ved 175 grader og køles herefter ned.


Flødeostcreme Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Tag husblas op af vandet, lad blot en smule vand hænge ved og smelt husblassen over vandbad ved lav varme, tag af varmen, så snart det er smeltet.

Rør flødeost, Skyr, flormelis og vaniljekorn godt sammen i en ren skål. Kom 2 spsk ostecreme i skålen med den lune smeltede husblas og rør det godt og hurtigt sammen til det er helt ensartet. Rør derefter cremen med husblas i skålen med flødeostcreme og rør det godt sammen.


Sæt kageplast hele vejen rundt i kanten af springformen eller sprøjt med bagespray. Hæld flødeostecremen ovenpå kiksebunden og fordel det godt til en jævnt lag. Sæt kagen i køleskab.


Solbær Coulisgelé med estragon Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Vand og Solbærsoulis blandes i en gryde, som varmes let op ved meget lav varme. Husblas kommes i gryden og omrøres til det er opløst. Hæld forsigtigt geléen over din cheesecake og sæt straks kagen på løb igen i minimum 3 timer.


Her er kagen "bar" på toppen, men den kan pyntes med bær, mynteblade, lidt estragon, spiselige blomster eller andet inden servering.


God appetit!70 visninger

Bình luận


bottom of page